2
دانشجو کارشناسی ارشد گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه زابل
چکیده
این مطالعه که ارتباط بین بخش های کشاورزی و صنعت را بررسی می کند، برای ارزیابیسیاست های گذشته و شکل گیری استراتژی های آینده مهم است، بدون شناخت ارتباط بین ایندو بخش، شناخت کامل توسعه پویا و وضع سیاست های موثر برای رشد اقتصادی مطلوب مشکلاست. در این مطالعه ابتدا. شناخت ارتباط متقابل بین دو بخش کشاورزی و صنعت دراقتصاد ایران و سپس، ارتباط بین رشد ارزش افزوده بخش صنعت و تولید گوجه فرنگی بهعنوان جزئی از بخش کشاورزی که مرتبط با صنعت است، دنبال شده و در نهایت تأثیر عواملسرمایه، نیروی کار و ارزش افزوده بخش های صنعت و کشاورزی مورد بررسی قرار گرفتهاست. داده ها به صورت سری زمانی مربوط به سال های 1357-1379 است که از بانکاطلاعاتی PDS و سایت FAO جمع آوری و از روش های حداقل مربعات معمولی(OLS) و حداقلمربعات دو مرحله ای(2SLS) برای تخمین الگوها استفاده شده است. در رابطه با ارتباطبخش های صنعت و کشاورزی نتایج نشان می دهد که این دو بخش، مکمل هم هستند، اما. کشاورزی بیشتر از صنعت از ارتباط این دو بخش نفع می برد. بررسی معادلات مربوط بهمحصول گوجه فرنگی نیز نشان می دهد که تولید این محصول می تواند یک عامل مناسب دررشد صنعتی باشد، اما، کوچک بودن ضریب تولید گوجه فرنگی در معادله ارزش افزوده بخشصنعت بیانگر آن است که در حال حاضر، تولید گوجه فرنگی تأثیر چندانی بر رشد صنعتیندارد.
کرباسی, علیرضا, خاکسار آستانه, حمیده. (1382). بررسی ارتباط متقابل بخش های صنعت و کشاورزی (مطالعه موردی ایران). پژوهشهای اقتصادی ایران, 5(15), 19-35.
MLA
علیرضا کرباسی; حمیده خاکسار آستانه. "بررسی ارتباط متقابل بخش های صنعت و کشاورزی (مطالعه موردی ایران)". پژوهشهای اقتصادی ایران, 5, 15, 1382, 19-35.
HARVARD
کرباسی, علیرضا, خاکسار آستانه, حمیده. (1382). 'بررسی ارتباط متقابل بخش های صنعت و کشاورزی (مطالعه موردی ایران)', پژوهشهای اقتصادی ایران, 5(15), pp. 19-35.
VANCOUVER
کرباسی, علیرضا, خاکسار آستانه, حمیده. بررسی ارتباط متقابل بخش های صنعت و کشاورزی (مطالعه موردی ایران). پژوهشهای اقتصادی ایران, 1382; 5(15): 19-35.