1
عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی
2
دانشجو دوره دکتری اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
اکثر مدل های که ارتباط پدیده های مالی و رشد اقتصادی را مورد بررسی قرار دهند در گروه مدل های رشد نئوشومپیتری قرار می گیرند. دراین مدل ها، کارکرد مالی از دو کانال نرخ انباشت سرمایه و نرخ ابداعات تکنولوژی بررشد اقتصادی پایدار تاثیر می گذارد.
در این مقاله، در مورد رابطه علی میان توسعه مالی و رشد اقتصادی از نظریه پاتریک کمک گرفته شده است. برای آزمون تجربی از مدل خود همبستگی برداری استفاده شده که نشان می دهد توسعه بازار سهام و منابع مالی بلند مدت بخش خصوصی اثر ممثبت و بلند مدتی بررشد اقتصادی دارند و رابطه علیت یک طرفه و از طرف بخشی حقیقی است. علاوه براین در این مقاله، چگونگی آثار شوک های مختلف بررشد اقتصادی در طول زمان و میزان توضیح دهندگی تغییرات متغیرها بر رشد اقتصادی با روش تجزیه خطای پیش بینی مورد توجه قرار گرفته است.
ختائی, محمود, سیفی پور, رویا. (1379). نقش منابع مالی بلند مدت در رشد اقتصادی در ایران. پژوهشهای اقتصادی ایران, 2(شماره 4 و 5(بهار و تابستان)), 107-129.
MLA
محمود ختائی; رویا سیفی پور. "نقش منابع مالی بلند مدت در رشد اقتصادی در ایران". پژوهشهای اقتصادی ایران, 2, شماره 4 و 5(بهار و تابستان), 1379, 107-129.
HARVARD
ختائی, محمود, سیفی پور, رویا. (1379). 'نقش منابع مالی بلند مدت در رشد اقتصادی در ایران', پژوهشهای اقتصادی ایران, 2(شماره 4 و 5(بهار و تابستان)), pp. 107-129.
VANCOUVER
ختائی, محمود, سیفی پور, رویا. نقش منابع مالی بلند مدت در رشد اقتصادی در ایران. پژوهشهای اقتصادی ایران, 1379; 2(شماره 4 و 5(بهار و تابستان)): 107-129.