%0 Journal Article %T برآورد خط فقر مطلق بر مبنای خط فقر غذایی با استفاده از برنامه‎ریزی ریاضی: مطالعه موردی مناطق شهری استان مازندران %J پژوهش‌های اقتصادی ایران %I دانشگاه علامه طباطبائی %Z 1726-0728 %A ابونوری, اسمعیل %A شهرازی, میلاد %D 2017 %\ 06/22/2017 %V 22 %N 71 %P 65-80 %! برآورد خط فقر مطلق بر مبنای خط فقر غذایی با استفاده از برنامه‎ریزی ریاضی: مطالعه موردی مناطق شهری استان مازندران %K خط فقر غذایی %K خط فقر مطلق %K برنامه‌ریزی ریاضی %K روش اورشانسکی %K مازندران %K ایران %R 10.22054/ijer.2017.8279 %X در این تحقیق، خط فقر مطلق بر مبنای خط فقر غذایی با استفاده از رویکرد برنامه‌ریزی ریاضی و بر اساس قیمت‎های بهمن 1394 در مناطق شهری استان مازندران برآورد شده است. برای این منظور، ابتدا سبد کالاهای خوراکی خانوارها شامل 76 ماده غذایی متداول و پر‏اهمیت مشخص شده است. سپس، نیازهای اساسی انسان به مواد مغذی برای ادامه حیات شناسایی و مقدار مواد مغذی موجود در هر صد گرم از این 76 ماده غذایی معلوم شده است. پس از آن، قیمت هر صد گرم از این مواد غذایی با نمونه‏گیری طبقه‏ای در مناطق شهری استان مازندران به‏‌صورت میدانی جمع‏آوری شده است. با تشکیل تابع هزینه به‌عنوان تابع هدف و محدودیت‏هایی متناظر با کالری و 8 ماده مغذی، الگوی برنامه‌ریزی ریاضی مورد نظر ساخته شده و با استفاده از روش سیمپلکس[1] حل شده است. با حل این الگو، خط فقر غذایی برآورد و با استفاده از روش اورشانسکی[2]، خط فقر مطلق محاسبه شده است. نتایج نشان می‏دهد که خط فقر غذایی و خط فقر مطلق ماهانه خانوارهای چهارنفره شهری در سطح استان مازندران در بهمن 1394 به ‏ترتیب حدود مبلغ 000,311 و 000,305,1 تومان بوده است. [1] -Simplex [2]-Orshansky %U https://ijer.atu.ac.ir/article_8279_9899ed56fbed6171626db1fa30d28e0f.pdf