@article { author = {Hosseini, Seyyed Safdar and Pakravan Charvadeh, Mohammad Reza and Salami, Habibollah}, title = {The Effect of Subsidy Reform Program on Food Security in Iran}, journal = {Iranian Journal of Economic Research}, volume = {21}, number = {67}, pages = {53-82}, year = {2016}, publisher = {Allameh Tabataba’i University}, issn = {1726-0728}, eissn = {2476-6445}, doi = {10.22054/ijer.2016.7236}, abstract = {One of the main approaches to achieve food security is redistribution measures such as the subsidy reform program with the aim of social justice and improved welfare of low-income groups. In this study, we analyzed the effect of the implementation of targeted subsidies program on food security in Iran during 2005-2012. A model of food security was estimated after calculating the adult’s energy intake through household’s consumption information. We found an inverse relationship between the subsidy reform program and food security among Iranian households. Due to this program, food prices increased and households’ real income decreased. The results of these changes are the increased cost of living and decreased share of income spent on food.   }, keywords = {Food security,Subsidy reform program,Iran}, title_fa = {تأثیر اجرای سیاست هدفمندسازی یارانه‌ها بر امنیت غذایی در ایران}, abstract_fa = {یکی از مهم­ترین رویکردهای دستیابی به امنیت غذایی، بحث تخصیص مجدد منابع با هدف برقراری عدالت اجتماعی و افزایش سطح رفاه گروه­های کم‌درآمد و توزیع مناسب درآمد یا همان بحث هدفمندسازی یارانه­­هاست که از راهکارهای اساسی در تأمین امنیت غذایی این دسته از خانوارها به شمار می‌آید. ازاین­رو، در مطالعه حاضر، اثر اجرای سیاست هدفمندسازی یارانه­ها بر امنیت غذایی خانوارهای ایرانی برای دوره زمانی 1391-1384، با استفاده از مدل لاجیت تحلیل و ارزیابی شد. پس از محاسبه مقدار انرژی دریافتی فرد بالغ با استفاده از اطلاعات هزینه- درآمد خانوار، به‌عنوان شاخصی از امنیت غذایی، مدل مطالعه حاضر برآورد شد. نتایج نشان داد که بین متغیر هدفمندسازی یارانه­ها و امنیت غذایی خانوارهای کشور ارتباط معکوسی برقرار است. با اجرای سیاست هدفمندسازی یارانه­ها، قیمت مواد غذایی افزایش و درآمد واقعی خانوارها کاهش یافته است. نتیجه این تغییرات، افزایش هزینه­های زندگی و کاهش سهم هزینه­های خوراک خانوارهاست. بنابراین، وضعیت خانوارها از لحاظ دسترسی به مواد غذایی به‌عنوان یکی از ابعاد امنیت غذا و تغذیه با توجه به کاهش سطح درآمد واقعی در شرایط نامناسبی قرار دارد.}, keywords_fa = {امنیت غذایی,هدفمندسازی یارانه‌ها,ایران}, url = {https://ijer.atu.ac.ir/article_7236.html}, eprint = {https://ijer.atu.ac.ir/article_7236_9f54c16465f6050a772e099031013234.pdf} }